Opetusmateriaalia tietoturvan opetukseen sekä tilastoja

Opetusmateriaalia tietoturvan opetukseen sekä tilastoja

Nyt kun lukukausi on vielä aluillaan, niin tässä muutama vinkki liittyen tietoturvaan sen opetukseen. Viime keväänä julkaistiin kaksi suomenkielistä opasta tietoturvaan. Opetusmateriaalin näkökulmasta molemmat ovat laadukkaita dokumentteja ja vapaasti käytettävissä opetuksessa. Erityisesti Turvallisuuskomitean dokumentti on melko laaja ja käsittelee asioita identiteettihuijauksista yksityisyyden suojaan saakka.

Tilastoja tietotekniikkarikoksista 2010-2017

Olen jo useamman vuoden ajan pyytänyt Poliisilta tilastot tietotekniikkarikoksista. Nämä ovat julkista tietoa ja kertovat myös nykytilanteen mihin suuntaan nämä rikokset ovat menossa.

Aikaisemmissa esityksissäni olen korostanut sosiaalisen median käytön opetusta. Nykypäivänä tuntuu, että ihmiset eivät mieti mitä kaikkea he kirjoittavat sosiaaliseen mediaan ja millaisia vaikutuksia sillä voi olla. Alla olevassa kuvassa on listattuna Poliisille tehdyt rikos-/tutkintailmoitukset. Lukumäärät ovat kasvaneet noin +20 prosentin tahtiin vuosittain.

Yllä olevan kuvan tiedot on saatu Poliisin tilastopalvelusta 21.08.2017. Haku on tehty käyttäen asiasanaa. Facebook/Periscope/muu some -liittyvistä tutkintapyynnöistä ei valitettavasti ole tietoja saatavilla tilastomuodossa, koska valmista luokittelua näihin liittyen ei ole olemassa.

Jos haluatte, niin voitte pyytää myös itsekin haluamianne tilastoja lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tilastopalvelu(a)poliisi.fi. Lisää viestiin myös mistä asioista haluaisit saada tilastoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *