Tutkimusraportin julkaisu

Tutkimusraportin julkaisu

Toisen asteen kyber -hankkeen selvityksen avulla kartoitetaan opettajien käsityksiä kyberturvallisuudesta. Opetetaanko opiskelijoille kyberturvallisuuteen liittyviä suosituksia ja millaisia uhkia opettajat ovat kohdanneet työssä tai vapaa-ajallaan. Selvityksen avulla pyritään löytämään ne kriittiset osa-alueet, joihin tarvitaan lisäkoulutusta opettajille.

Osana hanketta selvitettiin tyypillisten mikro- ja pk-yritysten kyberosaamisen koulutustarpeita. Tähän mennessä Keski-Suomessa osaamistarpeita on selvitetty korkeakoulujen ja kyberturvallisuuteen asiantuntijayritysten kanssa, mutta Toisen asteen kyber –hankkeen tavoitteena on laajentaa näkökulmaa yritysten suuntaan. Kyberturvallisuuden edelläkävijän rooliin tarvitaan korkeakoulujen kehittämisyhtiöiden, asian-tuntijayritysten lisäksi myös toisen asteen koulutusta ja tavallisia yrityksiä.

Molemmat kyselytutkimukset toteutettiin keväällä 2016. Jyväskylän koulutuskuntayhtymän henkilöstölle suunnattuun kyselyyn vastasi 254 henkilöä. Keskisuomalaisille yrityksille toteutettuun kyselyyn vastasi 201 yritystä.

Selvityksen ovat laatineet Jarmo Nevala Jyväskylän ammattiopistosta sekä Jouni Aho Jyväskylän aikuisopistosta. Selvitys on osa hankkeen “Toisen asteen kyber” toimintaa. Hankkeen rahoittajana toimi Keski-Suomen Liitto.

Opetuspuolen kybertutkimus FINAL-20160829 (PDF)

Yrityspuolen kybertutkimus FINAL-20160829 (PDF)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *